Vogel
Zebrawinterkoning
Campylorhynchus fasciatus · Troglodytidae · Passeriformes
Beste maandenjan · mei · oktmeeste waarnemingen
Waarnemingen26.453in 2 landen
Belangrijkste landEcuador14.043 waarnemingen
Rode LijstNiet bedreigdIUCN-categorie
Over de soort
Zebrawinterkoning in het kort
Zebrawinterkoning (Campylorhynchus fasciatus): een vogel uit de familie Troglodytidae.
In de 2 landen van de atlas zijn 26.453 gepubliceerde waarnemingen van de soort, de meeste uit Ecuador en Peru. De soort wordt bijna het hele jaar waargenomen, het vaakst in januari, mei en oktober.
Op de Rode Lijst van de IUCN staat de soort wereldwijd in de categorie niet bedreigd.
Waarnemingen per maand
Alle landen samen · de sterkste maanden gemarkeerdJFMAMJJASOND
Waar en wanneer
Wanneer u ernaar kunt zoeken in elk land
Ecuador14.043 waarnemingen · beste tijd: jan, okt
Peru12.410 waarnemingen · beste tijd: mei, okt
Kaart
Waar de soort is waargenomen
Dichtheid van gepubliceerde waarnemingen; lichtere vakjes bevatten meer waarnemingen.
Verwante soorten
Alle vogels