Vogel
Jacana
Jacana spinosa · Jacanidae · Charadriiformes
Beste maandenjan–mrtmeeste waarnemingen
Waarnemingen215.921in 12 landen
Belangrijkste landCosta Rica77.763 waarnemingen
Rode LijstNiet bedreigdIUCN-categorie
Over de soort
Jacana in het kort
Jacana (Jacana spinosa): een vogel uit de familie Jacanidae.
In 12 landen zijn 215.921 gepubliceerde waarnemingen van de soort, de meeste uit Costa Rica, Mexico en Belize. De soort wordt bijna het hele jaar waargenomen, het vaakst in januari, februari en maart.
Op de Rode Lijst van de IUCN staat de soort wereldwijd in de categorie niet bedreigd.
Waarnemingen per maand
Alle landen samen · de sterkste maanden gemarkeerdJFMAMJJASOND
Waar en wanneer
Wanneer u ernaar kunt zoeken in elk land
Costa Rica77.763 waarnemingen · beste tijd: jan, feb
Mexico58.552 waarnemingen · beste tijd: jan, mrt
Belize26.264 waarnemingen · beste tijd: mrt, jan
Honduras15.522 waarnemingen · beste tijd: feb, jan
Guatemala12.712 waarnemingen · beste tijd: jan, feb
Nicaragua8.372 waarnemingen · beste tijd: jan, mrt
Panama7.720 waarnemingen · beste tijd: mrt, okt
El Salvador3.837 waarnemingen · beste tijd: feb, jan
Cuba2.687 waarnemingen · beste tijd: feb, mrt
Jamaica1.885 waarnemingen · beste tijd: mrt, feb
Haïti330 waarnemingen · beste tijd: dec, mrt
Dominicaanse Republiek277 waarnemingen · beste tijd: feb, mrt
Kaart
Waar de soort is waargenomen
Dichtheid van gepubliceerde waarnemingen; lichtere vakjes bevatten meer waarnemingen.