Vogel
Feeënhoningzuiger
Cinnyris pulchellus · Nectariniidae · Passeriformes
Beste maandenjan–feb · novmeeste waarnemingen
Waarnemingen37.048in 19 landen
Belangrijkste landGambia9.593 waarnemingen
Rode LijstNiet bedreigdIUCN-categorie
Over de soort
Feeënhoningzuiger in het kort
Feeënhoningzuiger (Cinnyris pulchellus): een vogel uit de familie Nectariniidae.
In 19 landen zijn 37.048 gepubliceerde waarnemingen van de soort, de meeste uit Gambia, Kenia en Tanzania. De soort wordt bijna het hele jaar waargenomen, het vaakst in januari, februari en november.
Op de Rode Lijst van de IUCN staat de soort wereldwijd in de categorie niet bedreigd.
Waarnemingen per maand
Alle landen samen · de sterkste maanden gemarkeerdJFMAMJJASOND
Waar en wanneer
Wanneer u ernaar kunt zoeken in elk land
Gambia9.593 waarnemingen · beste tijd: nov, jan
Kenia6.684 waarnemingen · beste tijd: mei, nov
Tanzania5.486 waarnemingen · beste tijd: feb, apr
Senegal4.787 waarnemingen · beste tijd: jan, feb
Nigeria3.281 waarnemingen · beste tijd: okt, dec
Ethiopië3.149 waarnemingen · beste tijd: nov, feb
Ghana1.492 waarnemingen · beste tijd: mrt, feb
Burkina Faso698 waarnemingen · beste tijd: mei, sep
Guinee-Bissau426 waarnemingen · beste tijd: feb, jan
Tsjaad277 waarnemingen · beste tijd: mrt, feb
Soedan200 waarnemingen · beste tijd: feb, sep
Guinee182 waarnemingen · beste tijd: jan, nov
Benin171 waarnemingen · beste tijd: feb, apr
Niger169 waarnemingen · beste tijd: jun, aug
Kameroen167 waarnemingen · beste tijd: mrt, apr
Mali145 waarnemingen · beste tijd: jul, apr
Mauritanië74 waarnemingen · beste tijd: dec, jan
Zuid-Soedan62 waarnemingen · beste tijd: jul, jun
Eritrea5 waarnemingen · beste tijd: jul, mei
Kaart
Waar de soort is waargenomen
Dichtheid van gepubliceerde waarnemingen; lichtere vakjes bevatten meer waarnemingen.